Safe Use instructions

Zašto morate da budete oprezni sa kapsulama

Kapsule tečnog deterdženta za veš su zaista zgodna inovacija za veš. To je postignuto stavljanjem svih aktivnih sastojaka tečnog deterdženta u jednu malu kapsulu. Ova kapsula se rastvara u mašini za pranje veša, i onda ispušta tečni deterdžent da obavi svoj posao.

Kapsule za veš su potpuno bezbedne kada se koriste prema uputstvu na pakovanju. Vi zapravo nikada i ne dolazite u kontakt sa deterdžentom koji je u kapsuli. Ovaj deterdžent je jači od običnog koncentrovanog tečnog deterdženta. Sa svom jačinom pranja sadržanom u maloj dozi, ona je zapravo dva puta koncentrovanija. Zbog bezbednosti, kapsule su osmišljene da podnesu određeni pritisak i da se ne rastvaraju suviše brzo, ali ako dete stavi kapsulu u usta i zagrize je, folija rastvorljiva u vodi koja sadrži deterdžent može da pukne. U tom trenutku kapsula može da ispusti svoj sadržaj. To može dovesti do ozbiljnog povraćanja ili iritacije i time do povređivanja deteta.

Svi znamo da deca koja počinju da hodaju stavljaju u usta skoro sve što mogu da dohvate. Zbog toga je tako važno da se obezbedi da deca nikako ne mogu da dohvate kapsulu tečnog deterdženta za veš. Ni kada je proizvod na mestu na kome se čuva. Niti dok perete veš. Uvek držite kapsule van domašaja dece.

Van domašaja (van vidokruga), van uma

Pakovanja sa kapsulama tečnog deterdženta za veš uvek čuvajte na mestu koje je van domašaja dece. Najbolje je da budu van njihovog vidokruga. Više informacija o bezbednom čuvanju kapsula možete pročitati ovde. Kapsule uvek čuvajte u njihovoj originalnoj ambalaži, i uvek proverite da li je dobro zatvorena.

Čuvajte se malih brzih prstiju

Kada izvadite kapsulu iz pakovanja da biste prali veš, neka vam postane navika da pakovanje odmah ponovo zatvorite. U suprotnom dete može da izvadi kapsulu iz otvorenog pakovanja u deliću sekunde. Deca vole da imitiraju odrasle. Zato ako ste upravo izvadili kapsulu iz pakovanja, možete zamisliti šta bi dete takođe volelo da uradi!

Potom, stavite kapsulu direktno u bubanj mašine za pranje veša, i odmah zatvorite vrata mašine. Čak i ako treba da se odaljite od mašine na kratko da biste uzeli veš. Deca su iznenađujuće brza kada žele da uzmu nešto što im je interesantno. Kao na primer kapsulu tečnog deterdženta za veš koja je u mašini za pranje veša. Ili je na mašini za pranje veša. Ili je na vrhu prljavog veša u korpi za veš. Osnovno pravilo je da nikada ne ostavljate kapsulu tečnog deterdženta za veš van svog pakovanja ili van zatvorene mašine za pranje veša, čak i na kratko.

Nepisano pravilo je da nikada ne smete dati kapsulu tečnog deterdženta za veš detetu, da vam pomogne oko veša, ili da se igra sa njom. Ako kapsula slučajno padne na pod, obavezno je pronađite i odmah je podignite. I ako iz bilo kog razloga morate da bacite kapsulu, pazite da dete ne može lako da je izvadi iz korpe za smeće.

Kada bezbedno stavite kapsulu tečnog deterdženta za veš u bubanj mašine, nemojte zaboraviti da pakovanje vratite na sigurno mesto za čuvanje, i zatvorite sigurnosnu bravu za zaštitu dece na ormanu ako nemate visoko mesto za čuvanje.

Ukratko

Kapsule sa tečnim deterdžentom za veš mogu da budu opasne ako vaša deca dođu do njih; one ih mogu ozbiljno povrediti. Vodite računa da dete nikada ne bude u mogućnosti da zgrabi kapsulu. Čuvajte kapsule u svom originalnom pakovanju, dobro zatvoreno, na mestu gde deca ne mogu da ga dohvate. Kada perete veš, čim uzmete kapsulu odmah zatvorite pakovanje, i pobrinite se da dete nikada ne može da dodirne kapsulu - čak ni na sekundu.