Οδηγίες ασφαλούς χρήσης (PDF)

Γιατί πρέπει να είστε προσεκτικοί με τις κάψουλες

Οι κάψουλες υγρών απορρυπαντικών πλυντηρίου ρούχων αποτελούν μια πραγματικά βολική καινοτομία για το πλύσιμο των ρούχων. Αυτό κατέστη δυνατό βάζοντας όλα τα ενεργά συστατικά ενός υγρού απορρυπαντικού σε μία μόνο μικρή κάψουλα. Αυτή η κάψουλα διαλύεται στο εσωτερικό του πλυντηρίου και, στη συνέχεια, απελευθερώνει το υγρό απορρυπαντικό για να το αφήσει να δράσει.

Οι κάψουλες πλυντηρίου ρούχων είναι απόλυτα ασφαλείς όταν χρησιμοποιούνται σύμφωνα με τις οδηγίες που παρέχονται στη συσκευασία. Μάλιστα, δεν έρχεστε ποτέ σε επαφή με το απορρυπαντικό στο εσωτερικό της κάψουλας. Το απορρυπαντικό αυτό είναι ισχυρότερο από ένα συνηθισμένο συμπυκνωμένο υγρό απορρυπαντικό. Με όλη την καθαριστική δύναμη να περιέχεται σε τόσο μικρή δόση, είναι ουσιαστικά δύο φορές πιο συμπυκνωμένο. Για λόγους ασφαλείας, οι κάψουλες έχουν σχεδιαστεί για να αντέχουν σε συγκεκριμένη πίεση και να μην διαλύονται πολύ γρήγορα, ωστόσο, εάν ένα παιδί βάλει μια κάψουλα στο στόμα του και τη δαγκώσει, η υδατοδιαλυτή μεμβράνη που περιέχει το απορρυπαντικό μπορεί να σπάσει. Σε αυτό το σημείο, η κάψουλα μπορεί να απελευθερώσει το περιεχόμενό της. Αυτό μπορεί να επιφέρει έντονο εμετό ή ερεθισμό και, συνεπώς, να βλάψει το παιδί.

Όλοι γνωρίζουμε ότι τα νήπια βάζουν στο στόμα οτιδήποτε μπορούν να πιάσουν στα χέρια τους. Για τον λόγο αυτό, είναι τόσο σημαντικό να διασφαλίσουμε ότι τα παιδιά δεν μπορούν ποτέ να έχουν πρόσβαση σε μια κάψουλα υγρού απορρυπαντικού πλυντηρίου ρούχων. Ούτε όταν το προϊόν φυλάσσεται. Ούτε ενώ βάζετε πλυντήριο. Διατηρείτε πάντα τις κάψουλες μακριά από τα παιδιά.

Φυλάσσετε σε σημείο που δεν προσεγγίζουν (και δεν βλέπουν), δε σκέφτονται

Φυλάσσετε πάντα τις συσκευασίες με τις κάψουλες υγρών απορρυπαντικών πλυντηρίου ρούχων σε σημείο όπου δεν έχουν πρόσβαση τα παιδιά. Ιδανικά, ακόμα και σε σημείο όπου δεν είναι ορατές. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα σχετικά με την ασφαλή αποθήκευση των καψουλών εδώ. Φυλάσσετε πάντα τις κάψουλες στην αρχική τους συσκευασία και φροντίστε πάντα να κλείνετε σωστά τη συσκευασία.

Προσοχή στα γρήγορα μικρά δαχτυλάκια

Όταν παίρνετε μια κάψουλα από τη συσκευασία για να τη χρησιμοποιήσετε στο πλυντήριο, αποκτήστε τη συνήθεια να κλείνετε ξανά τη συσκευασία αμέσως. Διαφορετικά, ένα παιδί μπορεί να καταφέρει να αρπάξει μια κάψουλα από την ανοιχτή συσκευασία σε κλάσματα δευτερολέπτου. Τα παιδιά λατρεύουν να μιμούνται τους ενήλικες. Συνεπώς, εάν έχετε μόλις βγάλει μια κάψουλα από τη συσκευασία, μπορείτε να φανταστείτε τι θα θέλει να κάνει επίσης ένα παιδί!

Στη συνέχεια, τοποθετήστε την κάψουλα απευθείας στον κάδο του πλυντηρίου και κλείστε αμέσως την πόρτα της συσκευής. Ακόμη κι αν χρειαστεί να απομακρυνθείτε από τη συσκευή για μια μόνο στιγμή για να πάρετε τα ρούχα. Τα παιδιά είναι εκπληκτικά γρήγορα όταν θέλουν να πάρουν κάτι που θεωρούν ενδιαφέρον. Όπως μια κάψουλα υγρού απορρυπαντικού πλυντηρίου που βρίσκεται μέσα στο πλυντήριο. Ή επάνω σε αυτό. Ή επάνω στα ρούχα στο καλάθι των απλύτων. Επομένως, ως γενικός κανόνας, μην αφήνετε ποτέ μια κάψουλα υγρού απορρυπαντικού πλυντηρίου ρούχων εκτός συσκευασίας ή εκτός του κλειστού πλυντηρίου, ακόμη και αν πρόκειται για πολύ σύντομο χρονικό διάστημα.

Περιττό να πούμε ότι δεν πρέπει ποτέ να δίνετε μια κάψουλα υγρού απορρυπαντικού πλυντηρίου ρούχων σε ένα παιδί, για να βοηθήσει με τα ρούχα ή να παίξει με αυτήν. Εάν μια κάψουλα πέσει κατά λάθος στο πάτωμα, φροντίστε να τη βρείτε και να τη μαζέψετε αμέσως. Και εάν χρειαστεί να πετάξετε μια κάψουλα για οποιονδήποτε λόγο, βεβαιωθείτε ότι ένα παιδί δεν μπορεί να τη βγάλει εύκολα από τον κάδο απορριμμάτων.

Αφότου τοποθετήσετε με ασφάλεια την κάψουλα υγρού απορρυπαντικού πλυντηρίου στον κάδο του πλυντηρίου, μην ξεχάσετε να τοποθετήσετε τη συσκευασία πίσω στον ασφαλή χώρο αποθήκευσης, και να ασφαλίσετε το κλείδωμα ασφαλείας για παιδιά στο ντουλάπι, εάν δεν διαθέτετε αποθηκευτικό χώρο σε ψηλό σημείο.

Συνοπτικά

Οι κάψουλες υγρών απορρυπαντικών πλυντηρίου ρούχων μπορεί να είναι επικίνδυνες σε περίπτωση που τις βρουν μικρά παιδιά, καθώς ενδέχεται να τα βλάψουν σοβαρά. Βεβαιωθείτε ότι ένα παιδί δεν θα έχει ποτέ την ευκαιρία να αρπάξει μια κάψουλα. Φυλάσσετε τις κάψουλες στην αρχική τους συσκευασία, κλεισμένες σωστά, σε χώρο όπου δεν έχουν πρόσβαση παιδιά. Όταν βάζετε πλυντήριο, κλείστε τη συσκευασία αμέσως αφότου βγάλετε μια κάψουλα και βεβαιωθείτε ότι ένα παιδί δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να αγγίξει την κάψουλα – ακόμη και για ένα δέκατο του δευτερολέπτου.